ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Κάντε κλικ στην ερώτηση που θέλετε για να δείτε την απάντηση.

Το ROTOSEPTIC είναι ένα compact σύστημα επεξεργασίας αστικών λυμάτων με την μέθοδο του παρατεταμένου αερισμού.
Το ROTOSEPTIC κατασκευάζεται από την εταιρία Σύρμος-Λεβαντής ΑΒΕΕ (ROTOSAL), η οποία βρίσκεται στον χώρο παραγωγής πλαστικών δεξαμενών πολυαιθυλενίου πάνω από 40 χρόνια, με έδρα την Λιβαδειά. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι παρθένο γραμμικό πολυαιθυλένιο, και είναι πλήρως ανακυκλώσιμο.
Όλα τα συστήματα είναι πλήρως εξοπλισμένα με την κατάλληλη αναμονή έτσι ώστε να συνδεθούν απευθείας με τον σωλήνα αποχέτευσης. Όπως όλες οι δεξαμενές της ROTOSAL, έτσι και τα συστήματα ROTOSEPTIC, μπορούν να ενταφιαστούν υπό προυποθέσεις.
Τα συστήματα ROTOSEPTIC είναι σχεδιασμένα ώστε να λειτουργούν με φυσική ροή. Έτσι δεν έχουν μηχανικά μέρη με αποτέλεσμα να κάνουν την λειτουργία του απλή και αθόρυβη. Χρειάζονται μία παροχή ρεύματος μόνο για την αεραντλία (85W).
Τα συστήματα ROTOSEPTIC έχουν σχεδιαστεί ώστε να ικανοποιούν τόσο την ελληνική όσο και τις ευρωπαϊκές νομοθεσείες. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, η ROTOSAL κατασκεύασε τα συστήματα με βάση την μέση ημερήσια κατανάλωση νερού που χρειάζεται κάθε άτομο και τον χρόνο που απαιτείται για την σωστή επεξεργασία του. Έτσι με βάση των μελετών που έγιναν και για την λήψη των καλύτερων αποτελεσμάτων κατασκευάστικε ένας μεγάλος αριθμός συστημάτων για να ικανοποιηθούν πλήρως οι ανάγκες της αγοράς. Ανάλογα λοιπόν με το αριθμό ατόμων που πρέπει να εξυπηρετήσουν γίνεται και η επιλογή του συστήματος.
Τα συστήματα ROTOSEPTIC μπορούν να εγκατασταθούν τόσο σε μικρές κατοικίες όσο και επαγγελματικούς χώρους. Σαν μεμονομένες μονάδες μπορούν να επεξεργαστούν λύματα από 3 εώς 100 άτομα, ενώ συνδυαστικά μπορούν να εξυπηρετήσουν και μεγαλύτερο αριθμό ατόμων. Συστήματα ROTOSEPTIC έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν άψογα τόσο σε εξοχικές κατοικίες (εποχιακή λειτουργία), συκροτήματα κατοικιών και μικρούς οικισμούς, όσο και σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και βιομηχανίες.
Ναι, όπως όλα τα συστήματα έτσι και το ROTOSEPTIC χρειάζεται συντήρηση. Η συντήρησή του είναι πολύ εύκολη και απαιτεί ελάχιστο χρόνο, χωρίς την ανάγκη εξειδικευμένου προσωπικού. Ο περιοδικός έλεγχος του ROTOSEPTIC και ο καθαρισμός του φίλτρου στερεών εξασφαλίζουν την σωστή λειτουργία του, η οποία είναι αθόρυβη και άοσμη. Τα συστήματα χρειάζονται άδειασμα κάθε 3-5 χρόνια.
Ο σκοπός του ROTOSEPTIC είναι η κατάργηση των βόθρων, ο καθαρισμός του νερού,η ανακύκλωση και η διάθεσή του με ασφάλεια στο περιβάλλον. Εγκαθιστώντας ένα τέτοιο σύστημα μπορείτε να εξασφαλίσετε οικονομία στο νερό για το πότισμα του κήπου σας ενώ ο επιπλέον όγκος νερού μπορεί να διατεθεί με ασφάλεια στον υδροφόρο ορίζοντα ή στο αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής εφόσον αυτό υπάρχει.
Τα συστήματα ROTOSEPTIC συνοδεύονται από 10ετή εγγύηση που αφορά την δεξαμενή (το πολυαιθυλένιο) ενώ η παραγωγή όλων των προϊόντων της ROTOSAL είναι πιστοποιημένη με ISO9001. Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται είναι ελεγμένο και πιστοποιημένο από το Γενικό Χημείο του Κράτους τόσο σαν πρώτη ύλη όσο και σαν τελικό προϊόν. Η εκροή των συστημάτων έχει αναλυθεί από πολυάριθμα ανεξάρτητα και πιστοποιημένα χημικά εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα δίνοντας άριστα αποτελέσματα. Στην τελευταία μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο Θράκης, το ROTOSEPTIC λειτούργησε τόσο σε κανονικές όσο και πέραν του επιτρεπτού ορίου συνθήκες, υπερφορτώνοντας την εισροή λυμάτων και απέδωσε αποτελέσματα που ικανοποιούν πλήρως την νομοθεσία. Τέλος ο τρόπος παραγωγής του ROTOSEPTIC αποτελεί μία κατοχυρωμένη πανευρωπαϊκά ευρεσυτεχνία καθιστώντας το έτσι ένα μοναδικό προϊόν.
Τα οφέλη που πρoσφέρουν τα συστήματα ROTOSEPTIC είναι πολλαπλά. -Κατάργηση βόθρου. Με την κατάργηση του βόθρου απαλλάσσεστε άμεσα από τα έξοδα που τον συνοδεύουν. -Ανακύκλωση νερού για χρήση. Το νερό της εκροής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το πότισμα σου κήπου, κάνοντας έτσι σημαντική οικονομία στον λογαριασμό του νερού. -Προστασία του περιβάλλοντος. Το νερό είναι ένα αγαθό σε έλλειψη τόσο για εμάς όσο και για το περιβάλλον. Εγκαθιστώντας ένα ROTOSEPTIC δείχνει πάνω από όλα οικολογική συνείδηση. Ακόμα και αν δεν γίνει χρήση του νερού μετά την επεξεργασία, μπορεί να επιστραφεί με ασφάλεια στο περιβάλλον.